La Forêt de la Semois et de la Houille

Uitzonderlijke landschappen, ongerepte natuur, water en nog eens water … La Forêt de la Semois et de la Houille is een dichtbevolkte streek met verrassend veel troeven en een onverwachte charme die je alleen kunt ontdekken door er te verblijven. Vertrouw op Arduinna! Ze voert je mee tot diep in het bos, naar cuesta’s met welig groeiende eeuwenoude plantensoorten, zoals mossen, korstmossen en paddenstoelen …

Waar moet je zijn?

La Forêt de la Semois et de la Houille is dan misschien niet erg groot (nauwelijks 685 km2), maar strekt zich toch uit over Belgische en Franse bodem.In Frankrijk vormt Monthermé de poort tot deze streek, die hier bekendstaat onder de naam ‘Semoy’, terwijl je in België in de provincies Namen en Luxemburg moet zijn. De zuidelijke grens wordt gevormd door de stad Florenville in de Gaumestreek en in het noorden grenst het bos aan de hoogvlakte van de Croix-Scaille. La Forêt de la Semois et de la Houille is een pittoresk, zonovergoten landschap waar alles in het teken staat van genieten en ontdekken. Florenville bijvoorbeeld, met zijn wildrijke, uitgestrekte bossen en tal van dorpjes en gehuchten. Vresse-sur-Semois is een trekpleister voor wandelliefhebbers, Paliseul ligt in het stroomgebied van de Semois en Gedinne in de vallei van de Houille. 

Hoe ontdekken?

Om Arduinna te volgen over de paden van La Forêt de la Semois et de la Houille, trek je het best je wandelschoenen aan of spring je op de fiets. In alle gemeenten vind je bewegwijzerde routes. Je kunt natuurlijk ook de platgetreden paden verlaten en de geheimen ontdekken die de natuur hier nog angstvallig bewaart. Trektochten, avontuurlijke sportactiviteiten, workshops en zelfs kookstages ... de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Belangrijke plaatsen en monumenten in het bos

Volg de kronkelende Semois die van vallei naar vallei stroomt en zo kom je beslist voorbij de Tombeau du Géant in Botassart of de Roche des Fées in Corbion, natuurlijke bezienswaardigheden in de streek. Voor liefhebbers van architectuur zijn het kasteel van Bouillon en de cisterciënzerabdij Notre-Dame d’Orval een absolute must.