La Grande Forêt de Saint-Hubert 

Klaar voor een uitstapje naar het land van de jacht en de natuur? Arduinna neemt je dit keer mee naar La Grande Forêt de Saint-Hubert, waar herten, kabouters en heksen thuis zijn! Fabelachtig, zo kun je dit kleurrijke bos omschrijven. Een magische plek waar de helden uit de legendes tot leven lijken te komen … 100.000 hectare fauna en flora liggen aan je voeten, plus de architecturale pareltjes van de streek. Achter elke hoek schuilt een verrassing!

Saint-Hubert en verder

La Grande Forêt de Saint-Hubert heeft zijn naam niet gestolen: dit bos heeft een oppervlakte van 100.000 hectare verspreid over een tiental gemeenten, waaronder Saint-Hubert. De belangrijkste steden zijn Saint-Hubert, Nassogne en Redu. En als deze steden niet al je avontuurlijke dromen kunnen waarmaken, zet dan koers richting de andere gemeenten van het massief: Bertogne, Daverdisse, Libin, Libramont-Chevigny, Sainte-Ode, Tellin, Tenneville en Wellin.

Eropuit … op eigen benen, op twee wielen of op een paard!

Zin om te ontspannen en nieuwe dingen te ontdekken? Maak dan een wandeling in La Grande Forêt de Saint-Hubert … of trek er met de fiets of te paard op uit! Het bos heeft 1.500 km bewegwijzerde paden en er zijn zelfs terreinen aangelegd om te kamperen en uit te rusten. Op de leerpaden kom je meer te weten over het bos. Misschien spot je onderweg ook enkele wilde dieren, zoals het hert, de koning van het bos. 

Er zijn diverse verblijfsformules uitgewerkt om alle aspecten van La Grande Forêt de Saint Hubert te leren kennen. 

‘Dépaysement’: de kronkelweggetjes van La Grande Forêt leiden je door valleien en hoogvlaktes naar een andere wereld … 

‘Légendes en famille’: het bos is een mythische plek en zo zijn legendes ontstaan die nu nog verteld worden ... Ideaal voor het hele gezin. 

‘Insolite’: een ongebruikelijk verblijf om de Ardense bossen vanuit een heel andere hoek te bekijken ...

Musea en bezienswaardigheden in La Grande Forêt de Saint-Hubert

La Grande Forêt de Saint-Hubert herbergt enkele musea. Zo is het Musée de la vie rurale en Wallonie in het Domaine du Fourneau Saint-Michel zeker een omweg waard … Ook niet te missen: het Parc à Gibier in Saint-Hubert, het Petit Bois des légendes ardennaises in Redu en het parc enchanté du Kaolin in Libin.

Een vleugje gastronomie

Fijnproevers die beginnen te watertanden bij heerlijke gerechten komen ruimschoots aan hun trekken in het bos! In de omliggende dorpjes liggen ook bosrestaurants die lokale specialiteiten voorschotelen aan hun gasten … Vergeet je receptenboek niet!

Meer weten over het land van herten en legendes

La Grande Forêt de Saint-Hubert, het land van herten en legendes, is een massief waar koning hert heerst … Maar hij moet het bos wel delen met de figuren uit de eeuwenoude legendes en mythes. Kabouters zouden zich schuilhouden in de grotten en valleien. En als de nacht valt, komt de heks Gypsine uit haar schuilplaats … Maar iedereen moet buigen voor Arduinna, godin van de dieren en de bossen. Ze is je gids, je beschermster en je raadgeefster bij elke bijzondere ontmoeting!